Asigurari de sanatate si de accidente pentru angajati

O povara financiara sau o investitie valoroasa pentru echipa ta?

Afla cum asigurarile pentru angajați pot deveni o resursa valoroasa, aducand beneficii semnificative angajatilor si companiei tale.


Fie ca ai deja o asigurare pentru angajati sau planifici sa inchei una, este important sa intelegi care sunt principalele provocari cu care se confrunta multe dintre companii cand vine vorba de aceste asigurari pentru a le depasi mai usor. In urma unei analize a pietei si a unui studiu realizat in randul clientilor nostri dorim sa iti prezentam principalele provocari si nemultumiri ale angajatorilor cu privire la acest tip de asigurări:

Costuri ridicate si sustenabilitate financiara

Mulți angajatori se tem că asigurările de sănătate pot fi prea costisitoare. Acestia sunt preocupați si de impactul asupra bugetului pe termen lung și de sustenabilitatea financiară, având în vedere creșterile potențiale ale primelor anuale care sunt influentate de numarul de accesari.

Un aspect important in oferirea acestui beneficiu angajatilor il constituie faptul ca asigurarile de sanatate sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, in limita a 400 euro/an/angajat. In ce priveste bugetul initial si fluctuatia acestuia pe termen lung, acesta poate fi diminuat printr-o negociere eficienta a primelor de asigurare raportat la nevoile de asigurare si componenta pachetului de servicii medicale. Totodata evaluarea corecta a raportului de asiguarare si a numarului de accesari contribuie la optimizarea bugetului pe termen lung si/sau predictibilitatea acestuia.

Selectarea planului potrivit / lipsa de flexibilitate a pachetelor standard

Alegerea unui plan de asigurare care să răspundă nevoilor specifice ale angajaților și să fie, în același timp, în limitele bugetului companiei poate fi dificilă. Companiile se confruntă adesea cu opțiuni multiple și complexe, cu niveluri diferite de acoperire și beneficii si mulți angajatori consideră că pachetele standard nu se potrivesc nevoilor specifice ale echipei lor, fiind prea rigide și nepersonalizabile.

O solutie eficienta poate fi colaborarea cu un broker care are acces la o gamă largă de produse și pachete de la diferiți furnizori. Acesta va analiza în detaliu nevoile companiei și ale angajaților, identificând cele mai potrivite pachete de asigurări. În loc să ofere un singur pachet standardizat, brokerul poate să recomande opțiuni personalizate care se potrivesc atât bugetului, cât și cerințelor specifice ale companiei.

Complexitatea si birocratia asigurarilor

Procesul de selecție, negociere, încheiere și administrare a poliței este birocratic și consumator de timp și resurse, mai ales în companiile care nu au experiență sau suport dedicat pentru astfel de beneficii. Angajatorii trebuie să înțeleagă terminologia specifică, să negocieze condiții și să gestioneze documentația, ceea ce multi considera ca fiind o adevarata provocare.

Asigurarile de sanatate sunt complexe si ofera acoperiri diferite de la un asigurator la altul. Este important sa aveti alaturi un partener bine informat si de incredere care sa va prezinte in mod obiectiv avantajele si dezavantajele diferitelor produse de asigurare, cat si modalitatile de accesare ale serviciilor medicale.

Indoieli cu privire la eficacitatea si acoperirea reala

Există adesea îndoieli cu privire la calitatea și eficacitatea asigurării, mai ales în ce privește acoperirea serviciilor medicale și spitalizării. Angajatorii se tem că planul oferit nu va răspunde pe deplin nevoilor de sănătate ale angajaților, ceea ce ar putea duce la dezamagire și nemulțumiri. (Acest lucru se confirma destul de frecvent in cazul abonamanetelor medicale achizitionate odata cu serviciile de medicina muncii).

Consideram ca este esential sa beneficiati de ajutorul unui specialist in asigurari care să vă asiste în identificarea corectă a nevoilor, să vă ofere o prezentare completă și obiectivă a acoperirii produsului de asigurare ales și să le explice angajaților detaliile acoperirilor și modalitățile de accesare a asigurării.

Perceptia negativa a angajatilor

Desi sunt bine intentionati, multi angajatori sunt îngrijorați că angajații vor percepe asigurarea ca pe un beneficiu inadecvat sau nesatisfăcător, în special dacă asigurarea nu acoperă servicii pe care angajații le consideră importante. Acest lucru poate duce la frustrare si demotivare, mai degrabă decât la satisfactie și creșterea moralului.

Daca acoperirile produsului de asigurare sunt comunicate corect și angajații acceseaza cu usurinta serviciile medicale acoperite de asigurarea de sănătate, aceștia ajung să devină „dependenți” de această asigurare. Aceasta se datorează faptului că, în momentele dificile legate de sănătate, au cea mai mare nevoie de suport financiar și emoțional, iar asigurarea le ofera confortul emoțional de a beneficia de îngrijiri de calitate fara a fi preocupati de cheltuielile aferente.

Cum arata asigurarea de sanatate ideala pentru angajatii tai?

Asigurările de sănătate oferite ca beneficiu pentru angajați nu sunt doar o dovadă de apreciere, ci și o investiție în bunăstarea și productivitatea echipei tale. Cu o astfel de asigurare, angajații tăi beneficiază de suport medical complet și acces rapid la servicii de înaltă calitate, fără a-și face griji pentru costuri neprevăzute, care le pot afecta viata personala si implicit pe cea profesionala.

Cele mai apreciate beneficii de catre angajati

  • Acces facil catre servicii medicale in orice clinica privata din Romania
  • Acces catre orice medic in sistemul privat din Romania indiferent de statutul acestuia: angajat/colaborator sau apartinand elitei medicale (profesor doctor, conferentiar, etc.)
  • Timp de programare scurt corelat cu programul personal al angajatului si alegerile acestuia
  • Acces catre planuri de acoperire medicala fara liste predefinite de servicii si fara aplicarea conceptului de coplata
  • Acopera nelimitat accesul catre servicii medicale impuse de starea de sanatatate a angajatului, inclusiv servicii corelate afectiunilor preexistente si bolilor cronice in procesul de monitorizare
  • Cu aproximativ 150 lei/lună, asigurarea de sănătate cu clauza de boli grave oferă acces la medici de top și tratamente în clinici din străinătate, acoperind costuri de până la 2.000.000 de euro
  • Sunt acceptate recomandări de la orice medic autorizat, în limita competențelor acestora, chiar si recomandari din sistemul public de sanatate
  • Acoperire extinsă pentru familie: asigurarea poate include și membrii de familie ai angajaților, oferindu-le astfel liniște și protecție pentru cei dragi
  • Reducerea stresului financiar: cu acoperire pentru investigații, consultații, intervenții, tratamente și spitalizare, angajații tăi pot gestiona mai ușor cheltuielile medicale
  • Interventii chirugicale si spitalizare in clinici medicale de top in Romania
  • Telemedicină: posibilitatea de a consulta medicii online, oferind flexibilitate și comoditate, mai ales în cazurile urgente.

Alege asigurarea potrivita pentru angajatii tai si transforma o ”cheltuiala stresanta” intr-o decizie inteligenta pentru compania ta!

Asigurările de sănătate nu sunt doar un cost, ci un instrument strategic esențial pentru crearea unui loc de muncă modern și sănătos, aliniat cu valorile și cu obiectivele de creștere ale companiei tale. Construieste-ti o echipă mai sănătoasă, mai motivată și mai loială, contribuind astfel la succesul pe termen lung al afacerii.

Principalele beneficii pentru compania ta

  • Un stimulent eficient în strategia de recrutare, atragerea talentelor
  • Reducerea absenteismului prin preventie si recuparare rapida
  • Deductibilitate fiscala in limita a 400 euro/an/asigurat
  • Reducerea fluctuatiei de personal prin fidelizare si motivare a angajatilor
  • Productivitate crescuta prin reducerea numarului de concedii medicale
  • Pachete personalizate pe fiecare subgrup in parte, costuri optimizate
  • Protecție în cazul unui accident de muncă, pentru angajat si companie
  • Îmbunătățirea imaginii companiei si consolidarea brandului de angajator
angajati-fericiti-as
Investitia care sprijina bunastarea si productivitatea angajatilor

Asigurare de sanatate vs. abonament medical: Care este alegerea mai potrivita pentru angajatii tai?

Când vine vorba de beneficiile pentru angajați, multe companii se confruntă cu dilema alegerii între o asigurare de sănătate și un abonament medical. Fiecare opțiune are avantaje distincte și răspunde diferit nevoilor angajaților.

O asigurare de sănătate include partea de prevenție și oferă si o acoperire extinsă pentru riscuri majore, precum spitalizări sau intervenții medicale complexe, asigurând protecție completă și sprijin financiar semnificativ si în cazuri grave. Pe de altă parte, abonamentele medicale sunt o soluție mai accesibilă, potrivită pentru analize si consultații de rutină.

Alegerea potrivită depinde de gradul de protecție pe care doresti sa il oferi și de bugetul alocat pentru sănătatea echipei, însă trebuie să ții cont și de nevoile angajaților astfel încât asigurarea si/sau abonamentul să acopere servicii pe care angajații le consideră importante si de care au cu adevarat nevoie.

Pentru o mai bună înțelegere a diferențelor între cele două si pentru a te ajuta sa iei o decizie informata vom face o analiză comparativă în care iti vom prezenta cele mai importante aspecte pentru beneficiarii acestor tipuri de servicii.

ASIGURARE SANATATE

Acces la servicii medicale in orice clinica din tara

  • RISC » Imbonavire si accident
  • CONCEPT » Preventie + spitalizare + chirurgie + tratament
  • ACOPERIRE » Ambulatoriu + Spital
  • ACCESARE » Directa si indirecta (in afara retelei) cu rambursare 100%
  • DEPENDENTI » Poti include si dependenti (sot/sotie/copii)
  • EXTINDERE » Exista posibilitatea de extindere a acoperirii in afara Romaniei
  • RETEA » Clinici partenere si in afara retelei
  • MEDICI » Acces la orice medic si orice furnizor medical privat din Romania
  • DECONTARE » Directa si indirecta. Servicii medicale acoperite integral, fara coplata
  • SUPORT » Call Center disponibil 24/ 7 pentru programari

ABONAMENT MEDICAL

Acces la servicii medicale in clinicile proprii

  • RISC » Imbolnavire
  • CONCEPT » Preventie
  • ACOPERIRE » Ambulatoriu
  • ACCESARE » Directa. Nu acoperă accesul în afara rețelei de parteneri medicali
  • DEPENDENTI » De regula sunt pentru fiecare angajat
  • EXTINDERE » Nu exista posibilitatea de extindere a acoperirii in afara Romaniei
  • RETEA » Clinici proprii
  • MEDICI » Acces doar la medici angajați în clinicile si spitalele proprii
  • DECONTARE » Directa. Liste predefinite de servicii, cu coplata
  • SUPORT » Call Center disponibil in limita programului clinicii

Un aspect esențial de menționat este că asigurările de sănătate de grup pot acoperi afecțiuni preexistente și boli cronice, un beneficiu extrem de valoros pentru cei aflati intr-o astfel de situatie.

Mai mult de atat, cu clauza de boli grave, angajatii pot avea acces la cei mai buni medici în afara țării și tratament medical adecvat în clinici din străinătate acoperind costurile de tratament (in timpul tratamentului si dupa intoarcerea in tara) în limita a 2.000.000 de euro.

Mulți oameni nu iau in calcul si nu se gandesc la astfel de boli până când sunt diagnosticați, iar această descoperire poate fi copleșitoare. După aflarea diagnosticului, se pot confrunta cu anxietatea provocată de costurile ridicate pentru tratamentele medicale, medicamentele și consultațiile necesare, ceea ce poate genera temeri cu privire la accesibilitatea unei îngrijirii medicale corespunzatoare.  Un astfel de spirijin va fi cu siguranta apreciat si foarte util pentru orice membru al echipei tale aflat intr-o astfel de situatie.

O evaluare atenta a profilului angajatilor si nevoilor acestora te poate ajuta sa faci alegerea optima care ii va multumi cu adevarat pe anagajatii tai.

Stiai ca...?

  • Dacă oferi deja abonamente medicale angajaților tăi și vrei să afli dacă asigurarea de sănătate ar fi o opțiune mai bună și mai apreciată, poți încheia o asigurare de grup segmentată pe departamente, vechime angajați, etc. Astfel vei putea oferi beneficii superioare doar anumitor membrii ai echipei și ulterior dupa ce compari gradul de multumire și satisfacție al acestora fata de aboamentele medicale, poti extinde asigurarea.
  • Sau daca ai deja incheiat parteneriat pentru medicina muncii plus abonament medical (ambulatoriu), îți poți asigura angajatii separat pentru interventii chirugicale și spitalizare, oferindu-le beneficii suplimenatare.

Pentru oricare din variante, specialistii nostri iti sta cu placere la dispozitie si iti poate oferi informatii detaliate care sa te ajute sa cresti beneficiile oferite si sa optimizezi bugetul cu asigurarile.

Colaborarea cu un broker sau direct cu compania de asigurari: Ce varianta ofera mai multe beneficii?

Asigurările de sănătate pentru angajați reprezintă un beneficiu esențial pentru multe companii care doresc să atragă și să păstreze talentele. Totuși, gestionarea și selectarea pachetelor potrivite de asigurări este de cele mai multe ori o provocare. Colaborarea cu un broker de asigurări poate simplifica acest proces și poate aduce multiple avantaje, atât pentru angajator, cât și pentru angajați.

Avantajele si beneficiile colaborarii cu un broker de asigurari

1Acces la oferte variate si personalizate
Un broker funcționează ca un intermediar între companie și diversele companii de asigurări, având acces la o gamă largă de produse și pachete de la diferiți furnizori. Acesta va analiza în detaliu nevoile companiei și ale angajaților, identificând cele mai potrivite pachete de asigurări. În loc să ofere un singur pachet standardizat, brokerul poate să recomande opțiuni personalizate care se potrivesc atât bugetului, cât și cerințelor specifice ale companiei.
2Consultanta personalizata si impartiala
Brokerul pune pe primul loc interesele clientului si oferă consultanță obiectiva si imparțială, ghidând compania în selectarea celor mai potrivite polițe de asigurare, fără a fi influențat de interesele unei anumite companii de asigurări sau agentilor de vanzare ai acesteia. Cu o abordare proactivă nu doar că facilitează selectarea corectă a polițelor, dar și construiește o relație de încredere, contribuind astfel la o gestionare mai eficientă a costurilor si riscurilor pe termen lung.
3Economii de timp și resurse
Brokerul se ocupă de toată logistica implicată în alegerea și implementarea asigurărilor de sănătate, reducând astfel timpul și resursele alocate de echipa de resurse umane. În plus, brokerii se ocupă de managementul administrativ și de comunicarea cu companiile de asigurări, ceea ce ușurează semnificativ procesul.
4Asistență și suport continuu
Brokerul este disponibil pentru a oferi asistenta companiilor atât în timpul procesului de înscriere, dar și ulterior, pentru gestionarea oricaror probleme legate de utilizarea asigurarilor, inclusiv in solutionarea solicitarilor de despagubiri. Acesta asigura suport continuu în interpretarea termenilor și condițiilor polițelor asigurându-se că clientul înțelege toate detaliile importante pentru a lua deciziile corecte la momentul potrivit.
5Acces la reduceri și oferte speciale
Colaborând cu diferiți furnizori de asigurări, brokerii au adesea acces la reduceri și oferte speciale, pe care le pot transfera către clientul lor. În acest mod, un angajator poate obține asigurări de sănătate pentru angajați la costuri mai avantajoase.

Broker de asigurari vs. companie de asigurari: principalele diferente.

Atunci când dorești sa alegi între colaborarea cu un broker de asigurări și lucrul direct cu o companie de asigurări, este important sa intelegi principalele diferente dintre cele doua optiuni.

BROKER ASIGURARE » Acces la mai multe companii și produse de asigurare
COMPANIE ASIGURARI » Produse limitate doar la oferta companiei de asigurari

BROKER ASIGURARE » Oferă consultanță independentă, fără a fi afiliat cu un singur furnizor
COMPANIE ASIGURARI » Vinde propriile produse, neputând oferi o comparație obiectiva

BROKER ASIGURARE » Soluții personalizate, adaptate nevoilor specifice ale companiei
COMPANIE ASIGURARI » Adesea oferă pachete standard, mai puțin flexibile

BROKER ASIGURARE » Suport pe termen lung pentru orice problemă legată de asigurare
COMPANIE ASIGURARI » Suport limitat, axat în special pe probleme legate de produse proprii

BROKER ASIGURARE » Acces la oferte speciale și reduceri, datorită colaborării cu mai mulți furnizori. Nu implica costuri suplimentare fata de oferta companiei de asigurari, comisionul brokerului fiind inclus in pretul total al pachetului de asigurari
COMPANIE ASIGURARI » Costuri stabilite de compania de asigurări, mai puțin flexibile

Companiiile care caută o consultanță mai detaliată și o gamă variată de opțiuni tind să prefere brokerii, în timp ce angajatorii care își doresc o relație directă, potențial mai economică și simplificată, pot opta pentru o colaborare directă cu o companie de asigurări. Multe companii, însă, aleg să colaboreze cu brokerii pentru că aceștia oferă o experiență mai completă și personalizată, adaptată nevoilor lor specifice.

Alege sa investesti in bunastarea angajatilor tai si construieste un mediu de lucru sanatos si productiv

Alegerea asigurării de sănătate potrivite este un pas important pentru asigurarea bunăstării angajaților și succesului pe termen lung al companiei. Prin înțelegerea provocărilor și a beneficiilor asociate cu asigurările de sănătate, vei putea face alegeri informate care să sprijine atât echipa, cât și organizația în ansamblu.

Descopera solutia optima pentru angajatii si compania ta

Asigura-te ca angajatii tai beneficiaza de cea mai buna protectie in raport cu pretul platit!

Completeaza formularul de mai jos și descopera alaturi de noi cele mai bune solutii de asigurare pentru o echipa motivata si productiva.

 

    Accesul la experienta si expertiza echipei noastre de specialisti in aceasta etapa de consultanta este gratuit si nu implica nicio obligatie financiara din partea ta. Deci nu te costa nimic sa afli cum putem optimiza beneficiile pentru angajati sau costurile actuale cu asigurarile pentru acestia.